úterý 13. listopadu 2007

Lindros do síně slávy? VYLOUČENO

To říkají mnozí odborníci i fandové zámořského hokeje. Možná je jich většina. Ale já se ptám proč. Udejte několik pádných argumentů, proč by tam Eric neměl být. Už pouze pro jeho oddanost hokeji, copak je 8 otřesů mozku za dobu přes 12 let málo? A nikdy to nevzdal. Avšak podíváme-li se blíže na jeho kariéru zjistíme, že se do NHL zapsal i jinak.

Draftován byl v roce 1991 jako celková jednička draftu. Pro dokreslení dodám, že v tento rok byli draftováni mnozí velice kvalitní mladíci a dnes jsou z nich hvězdy ve svých klubech, či dokonce v celé NHL: Peter Forsberg, Scott Niedermeyer, Brian Rolston, Alexei Kovalev, Markus Naslund, Glenn Murray a také Martin Ručínský. Lindrose draftoval Quebec Nordiques. Avšak ze tento klub Eric nikdy nenastoupil, jelikož si vytrucoval přestup do Philadelphie Flyers. Tehdy vznikla jedna z nejslavnějších výměn v historii NHL. Za Erica Lindrose poslali Flyers do Quebecu tyto hráče: Peter Forsberg, Steve Duchesne, Kerry Huffman, Mike Ricci, Ron Hextall, Chris Simon + 1. výběr v draftu 1993 (kde si Quebec vybral, později výtečného, brankáře Jocelyna Thibaulta) + $15.000.000.

Tady je jasně vidět, že ne nadarmo Erica přirovnávali ke Gretzkymu či Lemiuxovi. Dále se jeho kariéra ubírala směrem k zářivým výšinám. Za jeho působení zažila Philadelphia asi jedno z nejlepších období během svého působení v NHL. První útočné formaci, kde hrál Lindros společně s LeClairem a Renbergem se, ne nadarmo, přezdívalo "Legie zkázy".

Když byl v roce 1995 oceněn trofejí Lester B. Pearson Award, bylo jasné proč. V tom roce získal 79 kanadských bodů za pouhých 52 utkání, v Play Off nasbíral skvělých 26 bodů v 19 střetnutích a také dominoval na World Cupu za reprezentaci Kanady, kde v 8 zápasech získal 6 bodů. V roce 1997 postoupil s Flyers dokonce do finále Stanley Cupu, kde pod vedením kouče Terryho Murray nedosáhli na samotný vrchol díky výtečně hrajícímu Detroitu. Nastoupil také 6x v řadě do zahajovací sestavy All Star Game, kde se pravidelně po uzavření přestupního okénka v exhibici utkávají ti nejlepší hráči celé NHL.

Za svou kariéru získal 865 kanadských bodů z základní části za 372 gólů a 493 asistencí, to v 760 zápasech, tudíž mu vychází více jak 1 bod na zápas. V Play Off si nevedl o nic hůře, kdy v 53 zápasech získal 57 bodů za 24 gólů a 33 asistencí.

A teď se ptám proč by neměl být uveden do síně slávy. Dostal by se tak do společnosti dalších ledend, na které se nezapomíná a jistě by mezi nimi nebyl nejhorší.

DRŽÍM PALCE ERICU

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ta výměna to je jako fakt jo? To putovalo do Quebecu tolik skvělých hráčů? Tak to jsem nevěděl...

Anonymní řekl(a)...

Eric Lindros určitě do síně slávy patří!!!

Anonymní řekl(a)...

Jsem абрам александр podnikatel, který byl schopen oživit své umírající těžařské podnikání pomocí boha poslaného věřitele známého jako Benjamin Lee Lee konzultant půjčky. mám bydliště v Jekatěrinburgu екатеринбург. snažíte se začít podnikat, vyrovnat svůj dluh, rozšířit svůj stávající, potřebujete peníze na nákup zásob. máte problémy se snahou zajistit dobrý úvěr, chci, abyste věděli, že vás pan Benjamin provede. je to správné místo, kde můžete vyřešit všechny své finanční problémy, protože jsem živou výpovědí a nemůžu si to nechat jen pro sebe, když ostatní hledají způsob, jak být finančně pozvednut .. chci, abyste všichni kontaktovali tohoto boha poslaného věřitel pomocí údajů, jak je uvedeno, aby se mohl podílet na této skvělé příležitosti e-mail: 247officedept@gmail.com nebo whatsapp/text +1-989-394-3740.